Schmetz ledernaald DH is speciaal voor wat dikker leer, hard synthetisch leer en papier (voor dunne brochures)

De halve driehoekige punt (snijpunt) geeft rechtere naaden.

De halve driehoekige punt (= DH) snijdt dankzij zijn snijdende werking gemakkelijk door leer en soortgelijke materialen. Het creĆ«ert ook een rechte stiklijn, waardoor de naad er bijzonder nauwkeurig en recht uitziet. Let op: Leernaalden zijn NIET geschikt voor textiel vanwege hun snijdende werking, omdat geweven of gebreide stoffen tijdens het naaien kunnen scheuren.Leer naalden DH kunnen op alle gangbare huishoudelijke naaimachines worden gebruikt.

Kleur markering: de bovenste kleurmarkering voor lederen naalden is bruin, de onderste kleurmarkering is paars voor naalddikte 100/16

Kies een langere steeklengte om te voorkomen dat de steken te dicht op elkaar gestikt zijn en de naad daardoor kan scheuren.

De DH Leernaald DH is slechts in beperkte mate te gebruiken op zacht synthetisch leer: Probeer in dit geval eerst de Microtex Naald omdat het materiaal hierdoor kan beschadigen en er sneller gaten kunnen ontstaan.

Schmetz ledernaald DH dikte 100

Bestel

Schmetz ledernaald DH is speciaal voor wat dikker leer, hard synthetisch leer en papier/dun karton. De halve driehoekige punt (snijpunt) geeft rechtere naaden.


Schmetz My Pad naaldenorganiser

Bestel
Super handig de Schmetz My Pad naaldenorganiser. Organiseer op handige wijze al uw naalden zodat u deze altijd op de juiste plek weet te vinden.